Velkaneuvontaa

Joskus raha-asiat menevät niin solmuun että niistä ei selviydy omin neuvoin, tällöin kannattaa hakea apua ja neuvoja talous- ja velkaneuvonnasta.

Muista että asioiden hoitamatta jättäminen ei poista ongelmaa vaan ainoastaan pahentaa tilannetta, siksi ongelmaan kannattaa puuttua heti kun sen huomaa.

Jos siis sinusta tuntuu että haluaisit neuvoja asioidesi järjestelyyn, ota rohkeasti se ensimmäinen askel ja pyydä apua, sitä kyllä saa kun vaan kysyy.

 

Velkaneuvontaa saat mm. seuraavilta sivuilta:

Kuluttajavirasto www.kuluttajavirasto.fi

Kuluttajaliitto www.kuluttajaliitto.fi

Velkaneuvontaa saat myös kaupunkien omista velkaneuvontapalveluista.

Talous- ja velkaneuvonta on lakisääteinen ja asiakkaille täysin maksuton palvelu.

 

Lainaa heti vai lainaa harkiten?

Monesti käy niin että kun tarvitsee lainaa heti, se otetaan hätiköiden ja unohdetaan miettiä tarkemmin lainan takaisinmaksua.

Sitten kun on takaisinmaksun aika tuleekin ongelmia, ja jos ongelmia ei hoideta niin ne paisuvat vielä suuremmiksi.

Tämän vuoksi lainaa tulee aina ottaa harkiten, vaikka lainaa tarvitsisi heti, tulisi aina miettiä tarkasti ja rehellisesti se aiheuttaako takaisinmaksu tulevaisuudessa ongelmia.

Myös oikean lainatuotteen löytäminen on erittäin tärkeää, matalakorkoisen lainan takaisinmaksu on nopeampaa ja helpompaa kuin korkeakorkoisen, aika päivänselvä asia mutta silti se saattaa unohtua ja jäädä toisarvoiseksi asiaksi varsinkin silloin kuin lainantarve on suuri ja lainaa pitää saada heti käyttöön.

 

Miten sitten voi saada lainaa heti mutta silti harkiten?

Yksi tapa saada lainaa heti tilille kun on tarve on sellainen että neuvottelet itsellesi lainan jo etukäteen, voit hakea itsellesi lainapäätöksen valmiiksi, otat lainan käyttöön sitten kun sitä tarvitset.

Jos haet lainapäätöksen itsellesi valmiiksi pahan päivän varalle saat rauhassa neuvotella ja verrata eri lainoja ja lainantarjoajia.

Näin löydät sinulle sopivan lainan ja takaisinmaksuajan, sitten kun tulee tilanne jossa tarvitset lainaa voit nostaa lainaa heti etkä joudu enää siinä tilanteessa miettimään että mistä laina tulisi ottaa.

Ennakointi on siis suositeltavaa, näin säästät lainan kuluissa ja saat lainaa nopeasti käyttöön juuri silloin kuin sitä tarvitset, pelkkä lainapäätöksen hakeminen ei sido sinua mihinkään, muista kuitenkin kysyä ja varmistaa kuinka kauan lainapäätös on voimassa.