Pikavippi ilman luottotietoja

Pikavippiä tai mitään muutakaan lainaa ei saa ilman luottotietoja. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen jokainen pankki ja rahoitusyhtiö tarkistaa hakijan maksukyvyn. Luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä on merkki lainantarjoajalle, ettei hakijalla ole riittävää maksuvalmiutta lainan takaisinmaksamiseen. Lainan ottaminen on kuitenkin aina kahden osapuolen välinen sopimus, jossa molemmat osapuolet hyötyvät. Hakija saa tarvitsemansa lainan ja lainapalvelu hyötyy lainaamisesta koron osuudella. Jos hakijan maksukyky on heikko tai hänellä on luottotiedoissa merkintä, ei lainanmyöntäjä voi olla varma, että lainansaaja kykenee maksamaan lainaa sovitusti.

Pikavippi ilman luottotietoja on mahdoton saada lähes minkään lainapalvelun kautta. Vaikka syyt luottotietojen menettämiseen eivät välttämättä aina ole merkki laskujen tai velkojen laiminlyönnistä. Muita syitä luottotietojen menettämiseen voivat olla esimerkiksi huono-onninen takaus, jossa lainanottaja ei olekaan maksanut lainaansa lainasopimuksen mukaisesti vaan velkasumma on koitunut takaajan maksettavaksi. Tämä on voinut johtaa takaajan maksuvaikeuksiin ja myöhemmin luottotietojen menetykseen.

Merkintä luottotiedoissa ei kuitenkaan kestä ikuisesti, vaan keskimäärin 2 – 4 vuotta. Tuona aikana henkilöllä voi kuitenkin tulla vastaan taloudellinen tilanne pienimuotoiselle rahoitukselle, mutta onko mitään tehtävissä?

Pikavippi hylätään lähes automaattisesti, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintä. Vakuudettomassa kulutusluotossa hakijan tiedot katsotaan tarkasti, koska lainaa haetaan ja jatkossa maksetaan yksin. Melkeinpä ainoita keinoja saattaa olla hakea tarvitsemaansa lainaa omasta pankista ja tässäkin tapauksessa mahdollisuudet ovat melko pienet. Jos pankkilainaa varten on mahdollista saada lähipiiristä takaaja puhtailla luottotiedoilla, on mahdollisuudet silloin paremmat. Jos lainaa tarvitsee, kannattaa varata neuvotteluaika pankille ja varautua osoittamaan, että on maksuhäiriömerkinnän jälkeen saanut hoidettua asioitaan paremmalle mallille.

 

Nämä asiat tarkistetaan, kun haet lainaa

Suomessa toimii kaksi luottotietorekisteriä, jotka ovat Suomen Asiakastieto sekä Bisnode. Kun henkilö hakee lainaa, lainantarjoaja tarkistaa hakijan luottotiedot jommankumman luottorekisterin kautta tai jopa molempien. Luottotietorekisterin kautta luotonmyöntäjä näkee heti, jos hakijalla on luottotiedoissa merkintä.

Useat lainahakemukset ovat ohjelmoitu siten, että kun hakijan tiedot on tarkistettu luottotietorekisterin kautta, hakemus hylätään automaattisesti.

Muita lainahakemuksen yhteydessä tarkistettavia tietoja ovat; hakijan palkka- tai eläketulot, osa lainantarjoajista on määritellyt esimerkiksi hakijalle tietyn tulorajan, esimerkiksi bruttotulot 1200 euroa kuukaudessa. Lisäksi hakijan tiedoista tarkistetaan kansalaisuus. Vaatimuksena on joko Suomen kansalaisuus tai pysyvä osoite Suomessa viimeisen kolmen vuoden ajan. Muita tärkeitä tietoja ovat suomalainen pankkitili, riittävä maksukyky sekä täysi-ikäisyys.

Jokaisella pankilla ja rahoitusyhtiöllä on kuitenkin aina hieman toisistaan poikkeavat lainanhakukriteerit. Pieniin yksityiskohtiin ei aina kannata liikaa uhrata aikaa. Selkeintä on täyttää hakemus ja lähettää sen huolellisesti täytettynä eteenpäin. Hakemuksen täyttäminen ja lainatarjousten vastaanottaminen ei velvoita hakijaa mihinkään lainasopimukseen. Lainanmyöntäjä kyllä tarvittaessa pyytää lisätietoja ja liitteitä, jos niitä tarvitsee.

 

Usein kysytyt kysymykset:

Voiko lainaa saada ilman luottotietoja?

Jos hakijan tiedoissa on maksuhäiriömerkintä, on lainaa huomattavasti vaikeampi saada, kuin jos luottotiedot olisivat puhtaat.

Miksi lainaa ei myönnetä henkilölle, jolla on merkintä luottotiedoissa?

Lainan myöntäminen henkilölle, jolla on merkintä luottotiedoissa on vastuutonta. Lainansaaja voi joutua syvempiin maksuvaikeuksiin, jos lainaa myönnetään henkilölle joka on maksukyvytön. Tämä ei myöskään ole kannattavaa lainantarjoajalle, jos ei ole varmuutta lainan takaisinmaksamisesta.

Kuinka kauan tieto maksuhäiriöstä pysyy luottotiedoissa?

Merkintä luottotiedoissa vaihtelee, mutta keskimäärin 2 - 4 vuotta. Merkintää luottotiedoissa ei saa nopeammin pois, kuin mitä se on alun perin määrätty, vaikka henkilön maksukyky ja asioiden hoitaminen parantuisi.

Miten hakijan luottotiedot tarkistetaan?

Suomessa toimii kaksi luottotietorekisteriä. Jokainen lainanmyöntäjä tarkistaa hakijan luottotiedot luottotietorekisterin kautta.

Pienlainat.fi
Logo