Lainaa ilman vakuuksia aina 60.000€ asti

Aloita lainan hakeminen maksuttomalla lainahakemuksella
Kilpailutamme lainahakemuksen puolestasi yli 30 pankin ja muun luotonantajan kesken

Lainasumma
Laina-aika
Kuukausierä*
79 €
Korot & kulut*
4 220 €

Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on 6,26% laskettuna tyypilliselle lainasummalle 10.000€, kun takaisinmaksuaika on 5 vuotta, tilinhoitomaksu 5 €, avausmaksu 0 € ja esimerkkikorko 5,0 %. Takaisinmaksettava summa on tällöin 11 623€, eli 193,71 €/kk. Lopullinen todellisen vuosikoron määrä, laina-aika ja lainan kuukausierä ovat lainasopimuksessa. Luotonantajat tekevät lainasopimuksen asiakaskohtaiseen arvioon perustuen. Tarjottava nimelliskorko voi vaihdella välillä 4,19% – 20% ja vuosittaiset lainakustannukset välillä 0-150 €. Tarjottava laina-aika vaihtelee 1-20 vuoden välillä. Tarjottavat lainasummat ovat 100 – 60.000 €.

Tavoitat meidät yhdellä hakemuksella:


Lainojen kilpailutuspalvelumme ei kata kaikkia Suomessa tarjottavia lainoja. Palvelumme kautta voit kilpailuttaa lainan noin 30 pankin ja muun luotonantajan kesken. Pitääksemme palvelumme täysin ilmaisena, saamme yhteistyökumppaneiltamme palkkion heille ohjatuista asiakkaista. Tämän välityspalkkion suuruus vaikuttaa lainapalveluiden esittelyjärjestykseen.


Tutustu tarkemmin kymmeniin lainapalveluihin

Lainasumma:
 • Suodatus:
 • Paras arvostelu
 • Suosittelemme
 • Yksi hakemus, monta lainatarjousta
 • Alin ikäraja
20 vuotta%1 - 15 vuottacheckedyearshttp://go.axolaina.fi/aff_c?offer_id=286&aff_id=1474&aff_sub=Pienlainat.fi&url_id=368https://www.pienlainat.fi/axolaina-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.pienlainat.fi/lainaan/varmalaina.phphttps://www.pienlainat.fi/varmalaina-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.pienlainat.fi/vertaalainaa-fi/https://www.pienlainat.fi/vertaalainaa-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottayearschecked €https://www.fiksulaina.fi/https://www.pienlainat.fi/fiksulaina-fi/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.pienlainat.fi/rahoitu/https://www.pienlainat.fi/rahoitu/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottacheckedyearshttps://www.pienlainat.fi/lainaan/omalaina.phphttps://www.pienlainat.fi/omalaina-fi/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottacheckedyearshttps://www.pienlainat.fi/lainaan/lainankilpailuttaja.phphttps://www.pienlainat.fi/lainankilpailuttaja-fi/checked
18 vuotta%1 - 10 vuottachecked €yearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/pop-pankki/checked
23 vuotta%1 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/lainaan/bank-norwegian.phphttps://www.pienlainat.fi/bank-norwegian/checked
22 vuotta%3 - 54 kkyearschecked €https://www.pienlainat.fi/lainaan/ferratum.phphttps://www.pienlainat.fi/ferratum/
20 vuotta%2 - 7 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/fellow-finance/
23 vuotta%1 - 12 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/resurs-bank/checked
20 vuotta%2 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/collector/
23 vuotta%Ei kiinteää maksuaikaayearschecked €https://www.pienlainat.fi/lainaan/komplett-bank.phphttps://www.pienlainat.fi/komplett-bank/checked
23 vuotta%1 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/nordax-bank/checked
23 vuotta%3 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/instabank-fi/checked
18 vuotta%1 - 20 vuottachecked €checkedyearschecked €https://www.lainalaskuri.fi/https://www.pienlainat.fi/lainalaskuri-fi/checked
22 vuotta%2 - 8 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/credento/
22 vuotta%2 - 6 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/gf-money/
18 vuotta%1 - 7 vuottachecked €yearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/saldo/
24 vuotta%2 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/kaarna/
22 vuotta%1 - 8 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/halino/checked
24 vuotta%1 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/avida/checked
23 vuotta%1 - 15 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/brabank/checked
20 vuotta%3 - 36 kkyearshttps://www.pienlainat.fi/lainaan/euroloan.phphttps://www.pienlainat.fi/euroloan/
22 vuotta%6 - 120 kkyearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/bigbank/checked
20 vuotta%3 - 34 kkyearshttps://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/lainasto-fi-kulutusluotto/
20 vuotta%3 - 7 vuottayearshttps://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/laina-fi/
20 vuotta%2 - 10 vuottayearshttps://www.pienlainat.fi/lainaan/credigo.phphttps://www.pienlainat.fi/credigo/
20 vuotta%3 - 7 vuottayearschecked €https://www.pienlainat.fi/hae-lainaa/https://www.pienlainat.fi/risicum/
20 vuotta%1 - 15 vuottayearshttps://www.lainaajokaiselle.fi/https://www.pienlainat.fi/lainaajokaiselle-fi/checked
20 vuotta%1 - 15 vuottacheckedyearshttps://www.pienlainat.fi/lainaan/fiksurahoitus.phphttps://www.pienlainat.fi/fiksurahoitus/checked
Näytä lisää tuloksia

Lainaa edullisella korolla

Etsitkö edullista lainaa netistä? Täytä silloin hakemus palvelussamme, ja me kilpailutamme lainasi jopa 30:llä pankilla ja muulla suosituilla lainantarjoajalla.

Saat useita lainatarjouksia, joita pääset vertailemaan kaikessa rauhassa. Valitse vapaasti paras tarjous ja saat lainaa tilille jopa saman päivän aikana.

Palvelumme on täysin maksuton, eikä tarjousten vastaanottaminen tarkoita, että sinun olisi pakko hyväksyä jokin tarjotuista lainoista. Voit siis täysin ilman riskiä katsoa, millaista lainaa juuri sinä nyt saisit.

Mikäli haluat mahdollisimman halvan lainan, on lainan kilpailuttaminen ainut tapa varmistaa, että et tule ottaneeksi liian kallista lainaa.

Palvelussamme kilpailutat lainan 5 minuutissa. Aloita hakemuksen täyttäminen sivun yläosassa ja pian olet jo vertailemassa useita edullisia lainatarjouksia.

Lainaa 100-60.000 euroa

Lainaa mihin tahansa tarpeeseen

Palvelumme kautta voit hakea lainaa lähes mihin tahansa tarpeeseen. Kauttamme voit kilpailuttaa lainat 100 eurosta 60.000 euroon saakka, joten löydät varmasti sopivan lainasumman ja lainantarjoajan, olet sitten suunnittelemassa auton ostoa, kodin remonttia tai hakemassa lainaa johonkin muuhun tarpeeseen.

Maksuaikaa lainalle saat joustavasti 1-20 vuotta. Pidemmät maksuajat takaavat sen, että saat itsellesi suuremmissakin lainoissa juuri sellaisen kuukausierän, joka sopii parhaiten sinun taloudelliselle tilanteelle.

Kun teet hakemuksen kauttamme, ei sinulta vaadita tarkkoja selityksiä siihen, mihin aioit lainasi käyttää. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen laina siirretään tilillesi, jonka jälkeen on täysin sinun päätettävissä kuinka aioit hakemasi lainan käyttää.

Emme kuitenkaan suosittele hakemaan lainaa, ellet sitä todella tarvitse. Hae lainaa myös vain sen kuin tarvitsee. Monia voi houkutella ottaa hieman ylimääräistä lainaa samalla, mutta tätä ei suositella.

 

Lainaa ilman vakuuksia

Kaikki palvelumme kautta haetut lainat ovat vakuudettomia, eikä niihin vaadita henkilötakaajia. Kun hakijan ei tarvitse etsiä vakuuksia tai takaajia, helpottuu lainan hakeminen huomattavasti.

Hakemusten käsittely on myös nopeaa, koska lainantarjoajien täytyy vain tarkistaa hakijan maksukyky. Vaikka lainalle ei tarvitse vakuuksia tai takaajia, tulee hakijalla silti olla tarpeeksi hyvä maksukyky lainan saamiseksi. Tämä tarkoittaa että hakijalla tulisi olla säännölliset tulot, vähän aiempaa velkaa, sekä tarpeeksi pienet menot tuloihin verrattuna.

Vakuudettomat lainat ovat nostaneet vuosien saatossa suosiota juurikin niiden helppouden ja nopeuden takia. On myös monia lainaa tarvitsevia kuluttajia, joilla ei ole yksinkertaisesti kertynyt mitään vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta ja joiden voi olla hankalaa löytää sopivia takaajia lainalle. Tällöin perinteisten pankkien vakuudelliset lainat eivät sovi heille, joten heille netin vakuudettomat lainat ovat hyvä vaihtoehto hakea rahoitusta eri tarpeisiin.

 

Kenelle laina voidaan myöntää?

Palveluamme voivat käyttää kaikki yli 18-vuotiaat Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot. Saatat tarvita myös matkapuhelinliittymän ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Lainaa ei voida myöntää hakijoille, joilla on maksuhäiriömerkintä. (Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnästä Kuluttajaliiton sivuilta)

Ota kuitenkin huomioon, että lainantarjoajilla, joilla kilpailutamme lainasi, voi olla eri vaatimukset lainanhakijalle. Yleisesti eniten vaatimuksissa vaihtelee hakijan ikä. Vaadittu ikä voi vaihdella 18 ja 23 vuoden välillä.

Vaikka et olisi varma saatko lainaa, kannattaa hakemuksemme silti täyttää. Se ei maksa mitään, eikä tarjousten vastaanottaminen sido sinua ottamaan mitään tarjotuista lainoista. Mikäli siis päätätkin, ettet halua ottaa lainaa tai et saa tarpeeksi hyviä tarjouksia, niin voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään lisäkustannuksia.

 

Lainan kilpailuttaminen

Suosittelemme aina kilpailuttamaan lainan, jotta löydät varmasti halvimman tarjouksen. Netissä toimii useita kymmeniä erilaisia lainapalveluita, ja monet sortuvatkin ottamaan lainan heti ensimmäisestä lainapalvelusta, joka sitä tarjoaa.

Tässä tapauksessa on suuri mahdollisuus sille, että tulee otettua liian kallis laina. Kun taas kilpailutat lainan meidän kautta, saat heti useita lainatarjouksia tämän hetken suosituimmilta ja luotettavimmilta pankeilta ja lainantarjoajilta.

Näin pääset helposti vertaamaan lainatarjouksia, karsimaan niistä kalleimmat, ja valitsemaan parhaan tarjouksen joka sopii juuri sinun tarpeeseesi. Sinulla on myös täysi oikeus hylätä kaikki saamasi tarjoukset, mikäli et jostain syystä saa tarpeeksi hyvää tarjousta. Tarjousten hylkäämisestä ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia.

Kilpailuta laina seuraavalla tavalla:

 1. Valitse sivun yläosassa olevassa hakemuksessa haluamasi lainasumma ja maksuaika. Näet myös heti suuntaa-antavan arvion kuukausierästä. Tämä on kuitenkin vain arvio, ja lopulliset kuukausierät näet aina saamistasi lainatarjouksista.
 2. Siirry hakemuksessa eteenpäin ja täytä tarvittavat tiedot taloudellisesta tilanteestasi. Täytä tiedot aina huolellisesti, koska puutteelliset tai väärät tiedot johtaa helposti hakemuksen hylkäämiseen.
 3. Lähetä hakemus, jonka jälkeen saat alustavan lainapäätöksen lähes välittömästi. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen kilpailutamme lainasi noin 30:llä pankilla ja muulla luotonantajalla.
 4. Saat pian ensimmäiset lainatarjoukset. Saat myös tunnukset, joilla voit kirjautua palvelussamme ”Oma tili”-sivulle, josta näet kätevästi kaikki saamasi tarjoukset.
 5. Odota hetki, että saat varmasti mahdollisimman monta tarjousta. Älä kiirehdi hyväksymään mitään tarjouksista, koska voi kestää vähän aikaa ennenkuin kaikki lainantarjoajat ehtivät antamaan sinulle oman lainatarjouksensa.
 6. Vertaile tarjouksia, niiden vuosikorkoja ja kustannuksia, sekä muita ehtoja. Tarkista myös että lainasumma, maksuaika ja kuukausierä ovat sinulle sopivat.
 7. Valitse paras tarjous ja allekirjoita se lainantarjoajan ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen laina siirtyy pian tilillesi.

Kuten huomaat, ei lainan kilpailuttaminen ole mitenkään vaikeaa tai aikaa vievää. Pienellä vertailulla voit kuitenkin säästää helposti satoja tai tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksissa. Mitä suurempaa lainaa olet hakemassa, sitä suuremman säästön voit mahdollisesti lainan kilpailuttamisella saada.

 

kuinka paljon lainaaKuinka paljon lainaa voi saada?

Me kilpailutamme lainoja 100-60.000 euroa. Kuitenkin siihen, kuinka suurta lainaa hakija voi saada, vaikuttaa monet eri asiat. Tärkein vaikuttava tekijä on hakijan maksukyky ja taloudellinen tilanne.

Lainantarjoajat tekevät aina oman arvion lainan myöntämisestä hakijan antamien tietojen perusteella. Hyvä maksukyky tarkoittaa suurempaa mahdollista lainaa.

Hyvä maksukyky ei automaattisesti tarkoita suuria kuukausituloja, vaan myös menot vaikuttavat tähän. Mikäli hakijalla on säännölliset tulot, ja tuloihin nähden pienet menot, voi hän saada lainaa helposti.

Lainaa hakiessa kannattaa aina miettiä myös oman talouden hallintaa. Talouden tasapainottaminen vaatii yleensä selkeän taloussuunnitelman. (Lue lisää oman taloussuunnitelman laatimisesta Kuluttajaliiton sivuilta)

Joissain tapauksissa lainantarjoajat voivat tarjota pienempää lainasummaa, kuin mitä alunperin hait. Tästä syystä on tärkeää tarkistaa aina tiedot saamistasi lainatarjouksista.

 

Laina helpommin rinnakkaishakijan kanssa

Kuten yllä mainitsimme, vaikuttaa lainan saantiin eniten hakijan maksukyky. Voit parantaa maksukykyä lisäämällä lainalle rinnakkaishakijan, joka yleisesti on avo-tai aviopuoliso tai joku muu perheenjäsen.

Valitse hakemuksessa kohta, jossa kysytään lisätäänkö hakemukselle rinnakkaishakija. Tämän jälkeen lisätkää molempien tiedot hakemukseen.

Kahdella hakijalla maksukyky paranee, jolloin lainantarjoajien on helpompi myöntää suurempaakin lainasummaa. Voitte saada myös pienemmän koron lainalle, koska lainapalvelut tekevät aina oman riskiarvion hakijan antamien tietojen perusteella. Riskiarvio pienenee hakijoiden maksukyvyn parantuessa, joka tarkoittaa taas että hakijoiden on mahdollista saada yhdessä halvin laina.

 

Miten laina maksetaan takaisin?

Tämä riippuu hieman valitsemastasi lainatuotteesta. Perinteinen tapa lainan takaisinmaksussa on, että sitä lyhennetään kuukausittain tasaerissä aina sovitun maksuajan alusta loppuun.

Voit kuitenkin koska tahansa maksaa lainaa myös nopeammin takaisin. Ylimääräiset lyhennykset eivät kuitenkaan siirrä tulevia kuukausieriä, vaan lyhentää lainaa aina sen loppupäästä. Et voi siis maksaa nyt esimerkiksi 4 kuukauden laskuja etukäteen.

Jos haluat, voit koska tahansa maksaa myös koko loppulainan kerralla takaisin. Jäljellä olevan lainan määrän näet joko kuukausittain saamastasi laskusta, kirjautumalla omilla tunnuksilla lainapalvelun sivuille tai kysymällä asiaa lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

 

Erilaiset lainatuotteet

Netistä voi hakea pääsääntöisesti kolmea erilaista lainaa. Näistä jokainen sopii hieman erilaiseen tarkoitukseen, joten on järkevää tietää mikä laina sopii omaan tarpeeseen parhaiten.

 • Kulutusluotto: Kerralla hakijan tilille maksettava laina, jota voi hakea kaikenlaiseen kulutukseen. Kulutusluottoa voi hakea niin pieneen kuin suureenkiin tarpeeseen. Sitä maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.
 • Pikavippi: Vakuudeton, yleensä pieni laina, jossa on lyhyempi maksuaika. Pikavippiä maksetaan usein kuukausierissä takaisin, mutta takaisinmaksu voi vaihdella hieman eri lainantarjoajien välillä.
 • Joustoluotto: Toimii kuin luottokortti. Saat tietyn summan käyttöösi, mutta voit tästä nostaa tilille vain sen verran mitä tarvitset. Nostoja voi tehdä niin usein kuin haluaa tai niin kauan kuin lainasummaa on käytettävissä. Maksat vain siitä summasta, minkä nostat tilillesi. Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon lainaa on käytetty. Maksaessa lainaa takaisin, siirtyy se pian taas nostettavaksi omalle luottotilille.

Mieti aina oma tarpeesi tarkkaan, ennen kuin haet lainaa. Mikäli olet varma tarvitsemasi lainasumman suuruudesta, on kulutusluotto tai pikavippi hyvä vaihtoehto. Jos taas et ole täysin varma, kuinka paljon lainaa tarvitset, ja haluat pitää vähän ylimääräistä varalla, on joustoluotto siihen sopiva lainatuote.


Löydä tarpeisiisi sopiva laina

Selvityksen mukaan useat suomalaiset ovat valmiita vertailemaan ja kilpailuttamaan hotellihuoneiden hinnat, lomamatkat ja esimerkiksi vakuutukset.

Harva kuitenkaan muistaa, että myös lainan kilpailuttaminen olisi tärkeää monesta eri syystä.

Moni ajattelee, että lainan kilpailuttaminen on sen verran hankalaa ja aikaa vievää, että siihen ei viitsitä uhrata aikaan.

Ajatellaan, että kaikki lainat ovat samanlaisia eikä niiden ehdoissa tai lainahinnoittelussa ole juuri mitään eroa.

Näin ei kuitenkaan ole ja tämän asian on huomannut moni lainan kilpailuttamisen tehnyt hakija.

Lainatarjousten välillä on eroja, vaikka syksyn 2019 korkokatto asettikin todellisen vuosikoron ylärajaksi 20 prosenttia.

Lainatarjouksien erot näkyvät mm. lainan takaisinmaksussa, haettavissa lainasummissa sekä muissa lainaehdoissa.

Kiinnitä siis lainan todellisen vuosikoron lisäksi lainatarjouksissa huomiota muihin lainaehtoihin.

Kun haet lainaa netistä maksuttomalla hakemuksella varmistat, että saat vertailtavaksesi markkinoiden monipuolisimman kattauksen lainatarjonnasta.

Lainasi kilpailutetaan aina yli 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Varmalaina.fi lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen keskittynyt palvelu kertoo sivustollaan muun muassa, mihin lainaa tyypillisesti haetaan sekä miten lainan kilpailuttaminen käytännössä toimii.

 

Hae lainaa heti oman lainatarpeen mukaan

Pienlainat.fi tekee yhteistyötä yli 30 lainantarjoajan välillä, joten vertailukohteet ovat kattavat.

Voit kilpailuttaa lainasi alkaen 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka.

Lainalle asiakas voi saada lainasummasta riippuen takaisinmaksuaikaa 1 – 20 vuotta.

Lainan kilpailuttaminen tapahtuu täyttämällä vain yksi selkeä hakemus, johon asiakas täyttää tarvitsemansa lainasumman, maksuajan sekä omat yhteystietonsa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen laina välitetään hetkessä yli 30 lainantarjoajalle.

Hae lainaa nopeasti nettihakemuksella, kun sinulla on siihen tarvetta.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen voit käyttää lainan parhaaksi katsomallasi tavalla mihin haluta, kuten kodin remontoimiseen, auton ostoon tai häiden järjestämiseen.

 • Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta
 • Maksuaikaa lainalle jopa 20 vuotta
 • Kilpailutettavat lainasummat ovat 100 eurosta jopa 60.000 euroon asti
 • Hakijan ei tarvitse etsiä lainaa varten vakuuksia tai henkilötakausta
 • Lainakorko alkaen 4,19 %
 • Hakemuksen täyttäminen tai tarjouksien vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään.

 

Lainan kulut

Lainan kulut ja korko määräytyy aina haetun lainasumman, takaisinmaksuajan ja muiden hakijan antamien tietojen pohjalta.

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tekevät lainanhakijalle oman riskianalyysin minkä perusteella he antavat oman lainatarjouksensa.

Vaikka lainan kilpailuttamisessa on mukana yli 30 lainantarjoajaa, eivät kaikki todennäköisesti pysty omien kriteeriensä perusteella jättämään lainatarjousta.

Tarkan arvion lainasi kuluista ja korkomaksuista saat lähettämällä palvelun kilpailutettavaksi oman lainahakemuksesi.

Jokainen lainatarjous, jonka tulet saamaan on oma henkilökohtainen ja juuri sinulle räätälöity tarjous.

Lainatarjouksia vertailemalla näet heti mikä tarjouksista on paras ja edullisin.

Kun sopiva lainatarjous löytyy, voit hyväksyä jonkin tarjouksen ja ellei mikään lainatarjouksista miellytä, voit hylätä ne kaikki ilman mitään kuluja.

Esimerkki 10 000 euron lainan kuluista ja koroista:

10 000 euron laina, maksuaika 5 vuotta, lainan todellinen vuosikorko 6,3 %.

Lainaa maksetaan takaisin 60 kuukauden ajan 195 euroa kuukaudessa.

Korot koko laina-aikana ovat yhteensä 1684 euroa.

Maksat takaisin 11 684 euroa.

Voit laskea monenlaisten lainojen kuluja myös itse takuusäätiön sivuilla olevalla lainalaskurilla.

 

Lainojen korkokatto

Vuoden 2019 syksyn lakimuutos on tehnyt lainoista merkittävästi edullisempia, joten lainojen uudelleen kilpailuttaminen on nyt todella kannattavaa.

Nyt kannattaa harkita myös olemassa olevien lainojen yhdistämistä. Yhdistämällä lainat yhteen selkeämpään ja edullisempaan kokonaisuuteen, pääsee eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokustannuksista.

Lakimuutos määräsi kaikille vakuudettomille lainoille 20 % korkokaton, joten jos sinulla on nyt tuota suuremmalla korolla oleva laina, kannattaa se kilpailuttaa uudelleen.

 

Lainan takaisinmaksaminen

Laina-aika määräytyy aina haetun lainasumman mukaan.

Laina-aika on väliltä 1 – 20 vuotta ja jokainen lainaa ottava henkilö saa itse määrittää laina-aikansa.

Pankilla ja rahoitusyhtiöllä voi olla esittää hakijalle muunlaista laina-aikaa, jos se heidän mielestään on hakijan edun mukaista.

Tarvittaessa lainaa voi maksaa ennenaikaisesti takaisin, vaikka laina-ajaksi olisi valinnut pisimmän mahdollisen takaisinmaksuajan.

Lainan ennenaikaisesta tai ylimääräisestä maksusta ei veloiteta mitään kuluja.

Lue aina tarkoin lainaehdot sekä takaisinmaksuohjelma.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen hakija on velvollinen maksamaan lainan takaisin sovituin ehdoin.

Jos lainanottajalla on vaikeuksia lainan takaisinmaksun kanssa, suosittelemme ottamaan viipymättä yhteyttä lainanmyöntäjään.

Lainan takaisinmaksuun tai muihin ehtoihin ei hakija saa itse tehdä muutoksia, vaan asiasta tulee sopia lainanmyöntäjän kanssa.

 

Lainan hakemisen edellytykset

Lainan kilpailuttamisen edellytyksenä ovat seuraavat seikat:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias
 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö
 • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla tulee olla oma henkilökohtainen puhelinliittymä ja säännölliset palkka- tai eläketulot

 

Lisätietoja lainaamisesta

Lainaaminen netistä on nykyään jo hyvin tavallista, mutta toisinaan saamme lainaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Keräsimme alle yleisimmät kysymykset ja niihin vastaukset.

Toivomme niistä olevan apua, jos olet hakemassa lainaa netistä lähiaikoina.

Netissä asioidessa kannattaa aina olla myös erittäin varovainen ja tarkka siitä, mihin omia tietojaan antaa.

Lue netissä asioinnin turvallisuudesta Finanssivalvonnan sivustolta.

 

Kuinka paljon netistä voi saada lainaa?

Yleisesti ottaen nettipankin ja rahoitusyhtiöt tarjoavat hakijalle lainaa sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin saakka.

Pienen verkosta haettava laina on 100 euroa ja suurin tällä hetkellä 60.000 euroa.

 

Maksaako lainahakemuksen täyttäminen?

Ei maksa. Lainahakemuksen täyttäminen on hakijalle aina maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Hakija saa aina rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja päättää haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista tai ei.

 

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa monen lainantarjoajan välillä?

Ensinnäkin lainan kilpailuttaminen on hakijalle täysin ilmaista, niin miksipä sitä ei sitten tekisi.

Toiseksi hakijalla on hyvät mahdollisuudet saada vertailtavakseen useita varteenotettavia lainatarjouksia.

Lainatarjousten tarkempi vertailu antaa hakijalle hyvän käsityksen siitä minkä lainapalvelun lainatarjous kannattaa hyväksyä.

Kilpailuasetelma laittaa lainantarjoajat kilpailemaan sinusta, joten sinulla on hyvät edellytykset saada lainamarkkinoiden edullisin laina.

 

Tarvitseeko lainaa varten etsiä takaus?

Ei tarvitse. Verkosta on hyvät mahdollisuudet saada lainaa ilman vakuuksia tai takausta.

Lainan kilpailuttamisessa mukana olevat pankin ja rahoitusyhtiöt myöntävät hakijalle lainaa ilman vakuuksia, jos hänellä on riittävä maksukyky ja taloudellinen tilanne muutenkin kunnossa.

Halutessaan hakija voi kuitenkin hakea lainaa takaajan tai vakuuden kanssa. Yhteisvastuullinen hakija pienentää myös lainantarjoajan luottotappioriskiä ja näin ollen he pystyvät tarjoamaan lainaa suuremman määrän paremmilla lainaehdoilla.

 

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Hakijan tulee oll vähintään 18 – vuotias Suomen kansalainen tai vähintään kolme vuotta suomessa asunut henkilö.

Hakijalla ei saa olla luottotiedoissa merkintöjä eli hakijan tiedot tulee olla puhtaat.

Hakijalta edellytetään myös säännöllisiä tuloja palkka – tai eläketuloista, mutta jotkin lainapalvelut voivat myöntää lainaa myös työttömälle.

Hakija voi olla minkä tahansa pankin asiakas.

 

Koska lainaa voi hakea?

Kivijalkapankeilla on tietyt aukioloajat lainan neuvottelemiseen, mutta nettipankit ovat avoinna vuorokauden jokaisena tuntina.

Yleensä koko lainaprosessi käsitellään sähköisesti, joten tarvitset tunnistautumiseen vain omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Suomen lain edellyttämällä tavalla ensimmäinen lainan nosto tulee tehdä kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana, mutta seuraavat nostot saa tehdä mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.

 

Mistä tiedän mikä on lainan korko tai muut kulut?

Suomeen astui syyskuulla 2019 uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Tämä oli kuluttajalle todella hyvä uutinen, koska nyt voidaan määrittää mikä on lainan nimellinen vuosikorko maksimissaan ja kuinka korkeaksi lainan muut kulut voivat vuoden aikana korkeimmillaan nousta.

Uuden lain myötä lainan nimellinen vuosikorko voi olla max. 20 prosenttia ja muut kulut vuodessa 150 euroa.

Tämä poisti lainamarkkinoilta kalliit pikavipit, ja jätti jäljelle vain lainapalvelut jotka pystyvät tarjoamaan kuluttajalle lainaa mahdollisimman edullisesti. Nykyään verkosta otettavat lainat ovat rinnastettavissa pankista otettaviin kulutusluottoihin.

Olemme myös huomanneet, että uuden lain myötä suuremmat pankit ovat kiinnostuneet enemmän tarjoamaan omaa lainatuotettaan verkossa. Tämä on oikea suunta globaalissa maailmassa, jossa kaikkien tulee olla ihmisten saatavilla. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia ns. perinteisille kivijalkapankeille ja samalla tuo uskottavuutta netistä haettaville lainoille.