Lainaa jopa 70.000 euroa

Tutustu tarkemmin kymmeniin lainapalveluihin

VertaaLainaa.fi on kotimainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, jossa voi kilpailuttaa vakuudettomia lainoja aina 60.000 euroon asti. Pankkien ja muiden lainapalveluiden vertaileminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Jätä vain yksi maksuton lainahakemus VertaaLainaa.fi palveluun ja he hoitavat loput. Sinä saat alustavan lainapäätöksen heti hakemuksen lähettämisen jälkeen. Lainatarjoukset saat yleensä alle kahdessa minuutissa. Tutustu tähän todella suosittuun palveluun ja pyydä omat lainatarjoukset sitoutumatta mihinkään!

VarmaLaina.fi on palvelu josta löytyy varmaa lainaa jokaiselle täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset tulot. VarmaLaina.fi on lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, jossa voit kilpailuttaa minkä tahansa vakuudettoman lainan jopa 60.000 euroon asti. Palvelun kautta tavoitat yhdellä hakemuksella jopa yli 30 eri luotonmyöntäjää, joista valtaosa on perinteisiä pankkeja. Tutustu palveluun ja pyydä maksuttomat lainatarjoukset vaikka heti. Palvelun käyttäminen on täysin maksutonta!

Omalaina.fi on TV:stä tuttu lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu. Omalaina.fi palvelusta voi hakea vakuudetonta lainaa jopa 60.000 euroon asti. Omalaina kilpailuttaa kaikkien asiakkaittensa lainahakemukset yli 30 eri lainapalvelun kesken, joista suurin osa on tunnettuja kotimaisia, ruotsalaisia ja norjalaisia pankkeja. Palvelun kautta voit siis pyytää lainatarjoukset samaan aikaan pankeilta, kuten: Aktia, POP Pankki, Bank Norwegian, Svea Bank, Resurs Bank, Instabank, Bigbank, Komplett Bank ja Nordax Bank + monelta muulta. Jätä oma lainahakemus jo tänään!

LeijonaLaina.fi on kotimainen lainojen kilpailuttamiseen ja lainavertailuun erikoistunut palvelu. LeijonaLaina.fi palvelun kautta voi hakea lainaa aina 60.000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. LeijonaLaina.fi palvelun kautta tavoitat yhdellä hakemukselle jopa yli 30+ pankkia ja muuta rahalaitosta. Aloita lainojen kilpailuttaminen LeijonaLaina.fi palvelussa!

Bank Norwegian on varmasti tuttu pankki monelle meistä. Bank Norwegian laajensi toimintaansa Suomeen vuonna 2016 ja on noussut yhdeksi netin suosituimmista lainapalveluista. Suuri suosio johtuu varmasti siitä, että Bank Norwegian on ihan oikea pankki joka myöntää varsin edullista pankkilainaa. Bank Norwegian pankista voi hakea lainaa heti 1000 - 60.000 euroa ja maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Bank Norwegian myöntää myös suosittua yhdistelylainaa, jolla voi yhdistää useat pienet lainat ja osamaksut yhdeksi pankkilainaksi. Lainatarjousta voi pyytää kuka tahansa 23 vuotta täyttänyt luottokelpoinen Suomen kansalainen. Lue lisää!

Varmasti jokainen meistä on nähnyt TV:ssä Rahalaitoksen mainoksen, jossa kaunis nainen (Katariina Orimus) kertoo miten lainat kannattaa kilpailuttaa Rahalaitoksella. Ja tottahan tuo on. Rahalaitos on yksi Suomen tunnetuimmista lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneista palveluista. Rahalaitos välittää myös ainoana välittäjänä Suomessa lainoja jopa 70.000 euroon asti. Jos sinä haluat kilpailuttaa lainan netissä, kannattaa silloin kokeilla Rahalaitoksen maksutonta palvelua. Saat sieltä lainapäätöksen heti ja rahat tilille vielä saman päivän aikana.

LainanKilpailuttaja.fi on uusi kotimainen palvelu, jossa voi kilpailuttaa uuden tai vanhan lainan täysin veloituksetta. Kilpailuta laina LainanKilpailuttaja.fi palvelussa, niin tavoitat yhdellä ainoalla hakemuksella jopa yli 25 pankkia ja muuta rahalaitosta. LainanKilpailuttaja.fi palvelusta voi hakea lainaa heti 1000 - 60.000 euroa ja maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Palvelussa voit myös yhdistää useat pienet lainasi ja osamaksusi yhdeksi halvemmaksi pankkilainaksi. LainanKilpailuttaja.fi palvelu on täysin maksuton ja 100 % kotimainen palvelu.

Axolaina.fi on norjalainen lainojen kilpailuttamiseen erikoistunut palvelu, jossa voi kilpailuttaa lainan muun muassa usealla norjalaisella pankilla. Tavoitat siis yhdellä hakemuksella useita tunnettuja norjassa toimivia pankkeja, kuten: Bank Norwegian, Instabank, Lea Bank ja Komplett Bank. Näiden lisäksi Axolaina kilpailuttaa lainahakemukset monella tunnetulla kotimaisella rahalaitoksella. Lainatarjousten pyytäminen Axolainan palvelusta on helppoa ja nopeaa. Pyydä omat lainatarjoukset ilmaiseksi jo tänään!

POP Pankin vakuudeton kulutusluotto on suuruudeltaan 2000 - 20 000 euroa. Lainaan saa maksuaikaa 1 - 10 vuotta, eikä lainaa varten tarvitse hankkia henkilötakausta tai muita vakuuksia. Myönteisen lainapäätöksen saatuaan asiakas saa käyttää kulutusluoton tarvitsemiinsa hankintoihin tai vaikka kodin remonttiin. POP Pankki on toiminut lainasektorilla jo vuosien ajan ja on tunnettu luotettavuudestaan ja vakavaraisuudestaan.

ArkadiaRahoitus on kotimainen lainankilpailutuspalvelu, jossa voi kilpailuttaa minkä tahansa lainan summille 2000 - 60.000 euroa. Maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Kun sinä tarvitset edullista lainaa ja haluat kilpailuttaa sen huolellisesti, voit pyytää ArkadiaRahoitusta tekemään sen puolestasi. Kun jätät yhden lainahakemuksen ArkadiaRahoitukselle, he kilpailuttavat sen puolestasi noin 25 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Lopputuloksena saat aina useita valmiiksi kilpailutettuja lainatarjouksia.

Komplett Bank on Norjalainen pankki, joka on aloittanut toimintansa Suomen lainamarkkinoilla. Aivan kuten Bank Norwegian, myös Komplett Bank toimii Suomessa ainoastaan verkkopankkina. Näin ollen heidän omat kiinteät kustannukset ovat varsin pienet, jonka vuoksi he pystyvät myöntämään selkeästi edullisempaa lainaa, kuin moni heidän kilpailijoistaan. Lainatuote jota Komplett Bank myöntää on jatkuva joustoluotto, ilman kiinteää maksuaikaa. Joustoluottoa voi hakea 1000 - 50.000 euroa ja maksuajan saa käytännössä päättää itse. Pyydä ilmainen lainatarjous Komplett Bank pankista jo tänään.

Fellow Pankki on Suomalainen pankki josta voi hakea todelle kilpailukykyistä lainaa netissä. Lainasummat joita Fellow Pankki tarjoaa ovat 1000 - 30.000 euroa ja maksuaika 1 - 15 vuotta. Fellow Pankin pankkilainan korko on aina yksilöllinen, joten sinun tulee pyytää oma henkilökohtainen lainatarjous nähdäksesi oman korkotasosi. Tutustu tarkemmin Fellow Pankin toimintaan ja kilpailuta laina myös heidän palvelussa.

Resurs Bank pankkilainaa voi hakea oman lainatarpeensa mukaan 1000 - 50.000 euroa. Lainasumman sekä laina-ajan asiakas saa päättää sen mukaan millainen lainatarve hänellä on sekä millainen laina-aika sopii hakijan taloudelliseen tilanteeseen. Lainan takaisinmaksuaika on 1 - 12 vuotta eikä lainaa varten tarvitse hankkia takaajia tai vakuuksia.

FiksuLaina on nimensä mukaan fiksumpi tapa hoitaa laina-asiat. Kun sinä tarvitset lainaa, voit jättää sen kilpailuttamisen kokonaan FiksuLainan hoidettavaksi. Palvelun kautta voi hakea lainaa aina 60.000 euroon asti ilman vakuuksia ja takaajia. FiksuLaina toimii yhteistyössä kymmenien tunnettujen pankkien kesken, joten tulet aina saamaan useita lainatarjouksia vertailtavaksesi. FiksuLainan kautta lainojen kilpailuttaminen on maksutonta, eikä lainatarjousten pyytäminen sido sinua mihinkään. Pyydä omat lainatarjoukset vaikka heti!

Zmarta.fi on suosittu lainojen kilpailutuspalvelu netissä. Zmarta on toiminut Suomen lainamarkkinoilla jo useita vuosia ja on ollut mukana kymmenissätuhansissa lainaratkaisuissa. Lainojen vertailu ja lainapalveluiden kilpailuttaminen palvelun avulla on helppoa, nopeaa ja maksutonta. Lainaa voi hakea 500 – 60.000 euroa ja maksuajan voi valita väliltä 1 – 15 vuotta. Hakemalla lainaa Zmartan palvelun kautta, tavoitat yhdellä hakemuksella yli 25 pankkia ja muuta rahoituslaitosta. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen on Zmarta.fi palvelun avulla helppoa. Kilpailuta oma laina Zmartan palvelussa vaikka heti, se ei vie kuin minuutin.

Bigbank on verkossa toimiva pankki josta voi hakea varsin edullista pankkilainaa. Bigbank myöntää pankkilainaa kiinteällä korolla alkaen 5,9%. Netin kautta haetun pankkilainan ei siis tarvitse olla kallis, vaan myös aidosti edullista lainaa on saatavilla. Bigbank pankin pankkilaina on kilpailukykyinen ja turvallinen vaihtoehto, sillä Bigbank antaa jokaiseen lainaan täyden 60 päivän tyytyväisyystakuun. Tämä tyytyväisyystakuu tarkoittaa käytännössä sitä, että sinulla on 60 päivän ajan täysi palautusoikeus ilman mitään lisäkuluja.

VertaaPankkeja.fi on kotimainen pankkilainojen kilpailutuspalvelu, josta saa yhdellä hakemuksella useiden pankkien lainatarjoukset. Käyttämällä palvelua säästät merkittävästi omaa aikaasi, sillä sinun ei tarvitse täyttää kuin yksi lainahakemus. VertaaPankkeja.fi palvelun välityksellä yksi lainahakemus tavoittaa noin 25 pankkia, joten jos yhden hakemuksen täyttäminen vie noin 10 minuuttia, veisi 25 lainahakemuksen täyttäminen reilusti yli 4 tuntia. Palvelun avulla säästät siis merkittävästi omaa aikaasi. Lainaa voi hakea 1000 - 60.000 euroa ja maksuaika on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Pyydä omat ilmaiset lainatarjoukset jo tänään.

Lea Bank on norjalainen pankki, joka toimii Suomessa vain verkkopankkina. Lea Bankin lainatuote on 1000 - 50 000 euron suuruinen vakuudeton pankkilaina. Lea Bankin pankkilainaan voi valita 1 - 15 vuoden maksuajan. Kuluiltaan ja koroiltaan Lea Bank on varsin kilpailukykyinen pankki. Pyydä lainatarjous Lea Bank pankista ja vertaa sitä muiden norjalaisten pankkien lainatarjouksiin.

Avida Finans pankin lainatuote on vakuudeton kulutusluotto, jota voidaan myöntää 2000 - 50.000 euroa, maksuajan ollessa 1 - 15 vuotta. Avida Finans AB toimii Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa. Avidan lainapalvelun kautta voi hakea uutta lainaa tai yhdistää jo olemassa olevia lainoja yhteen edullisempaan kokonaisuuteen. Lue lisää ja kilpailuta Avidan pankkilaina vaivattomasti verkossa.

Collector Bank on tuttu pankki monelle meille. Collector Bank tarjoaa monipuolisia rahoituspalveluita niin yksityisille kuin yritysasiakkaille. Collector Bankin ikäraja on 20 vuotta ja lainaa voi hakea 2000 - 25.000 euroa. Maksuaikaa Collector Bank antaa 2 - 10 vuotta. Lue lisää Collector Bankin palveluista ja toiminnasta. Kerromme myös miten voit helposti kilpailuttaa Collector Bankin netissä.

Instabank on uusi pankki Suomen jatkuvasti kasvavilla lainamarkkinoilla. Instabank on Norjalainen pankki joka on nyt aloittanut toimintansa myös Suomessa. Instabank tarjoaa asiakkailleen varsin monipuolisia lainoja ja palveluita, kuten esimerkiksi mahdollisuuden niin moneen lyhennysvapaaseen kuukauteen kuin haluat. Voit esimerkiksi hakea uutta lainaa, kilpailuttaa jo olemassa olevan lainasi uudelleen tai yhdistää useat pienet lainasi yhdeksi halvemmaksi pankkilainaksi. Lue lisää ja pyydä ilmaiset lainatarjoukset!

Halino myöntää lainaa kaikille 22 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille, joilla on puhtaat luottotiedot. Halino myöntää kertaluontoista pienlainaa ja kulutusluottoa summille 500 - 6000 euroa ja antaa sille maksuaikaa 1 - 5 vuotta. Kun kilpailutat lainasi Halinon lainapalvelussa, saat heiltä lainapäätöksen välittömästi ja rahat tilillesi vielä saman päivän aikana.

MyLender on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen arkea helpottavia rahoitusratkaisuja. MyLender tarjoaa kilpailukykyistä lainaa jopa 30.000 euroon asti. Kilpailuta lainasi myös MyLenderillä ja vertaa lainatarjouksia - Näin saat selville mistä löytyy netin halvin laina. Lainahakemuksen täyttäminen ja lainatarjouksien vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Nordax Bank on pohjoismainen pankki, joka toimii useammassa maassa kuten: Ruotsissa, Norjassa sekä Saksassa.Nordax Bank on laajentanut toimintaansa myös Suomeen ja tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden hakea vakuudetonta lainaa heti jopa 60.000 euroa. Maksuaika lainalle on valittavissa väliltä 1 - 15 vuotta. Nordax Bank kuuluu Ruotsin talletussuojan piiriin ja he toimivat Ruotsin finanssivalvonnan alaisuudessa, kuten muut Ruotsin pankit.

Fixura.fi on kiistatta Suomen tunnetuin vertaislainapalvelu, jonka kautta voi hakea lainaa pankkien ja rahoitusyhtiöiden sijaan muilta yksityisiltä ihmisiltä. Palvelusta tekee erikoisen myös se, että siellä lainaehdot sanelee lainanhakija, eikä suinkaan lainanmyöntäjä. Fixura.fi palvelusta voi hakea todella edullista lainaa, sillä lainan myöntää muut tavalliset ihmiset, jotka haluavat sijoittaa rahojaan vertaislainoihin. Lainasummat joita palvelusta voi hakea ovat 1000 - 20.000 euroa, maksuajan voi valita väliltä 2 - 5 vuotta.

Lainaa edullisella korolla

Etsitkö edullista lainaa netistä? Täytä silloin hakemus palvelussamme, ja me kilpailutamme lainasi jopa 30:llä pankilla ja muulla suosituilla lainantarjoajalla.

Saat useita lainatarjouksia, joita pääset vertailemaan kaikessa rauhassa. Valitse vapaasti paras tarjous ja saat lainaa tilille jopa saman päivän aikana.

Palvelumme on täysin maksuton, eikä tarjousten vastaanottaminen tarkoita, että sinun olisi pakko hyväksyä jokin tarjotuista lainoista. Voit siis täysin ilman riskiä katsoa, millaista lainaa juuri sinä nyt saisit.

Mikäli haluat mahdollisimman halvan lainan, on lainan kilpailuttaminen ainut tapa varmistaa, että et tule ottaneeksi liian kallista lainaa.

Palvelussamme kilpailutat lainan 5 minuutissa. Aloita hakemuksen täyttäminen sivun yläosassa ja pian olet jo vertailemassa useita edullisia lainatarjouksia.

Lainaa 100-60.000 euroa

Lainaa mihin tahansa tarpeeseen

Palvelumme kautta voit hakea lainaa lähes mihin tahansa tarpeeseen. Kauttamme voit kilpailuttaa lainat 100 eurosta 60.000 euroon saakka, joten löydät varmasti sopivan lainasumman ja lainantarjoajan, olet sitten suunnittelemassa auton ostoa, kodin remonttia tai hakemassa lainaa johonkin muuhun tarpeeseen.

Maksuaikaa lainalle saat joustavasti 1-20 vuotta. Pidemmät maksuajat takaavat sen, että saat itsellesi suuremmissakin lainoissa juuri sellaisen kuukausierän, joka sopii parhaiten sinun taloudelliselle tilanteelle.

Kun teet hakemuksen kauttamme, ei sinulta vaadita tarkkoja selityksiä siihen, mihin aioit lainasi käyttää. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen laina siirretään tilillesi, jonka jälkeen on täysin sinun päätettävissä kuinka aioit hakemasi lainan käyttää.

Emme kuitenkaan suosittele hakemaan lainaa, ellet sitä todella tarvitse. Hae lainaa myös vain sen kuin tarvitsee. Monia voi houkutella ottaa hieman ylimääräistä lainaa samalla, mutta tätä ei suositella.

 

Lainaa ilman vakuuksia

Kaikki palvelumme kautta haetut lainat ovat vakuudettomia, eikä niihin vaadita henkilötakaajia. Kun hakijan ei tarvitse etsiä vakuuksia tai takaajia, helpottuu lainan hakeminen huomattavasti.

Hakemusten käsittely on myös nopeaa, koska lainantarjoajien täytyy vain tarkistaa hakijan maksukyky. Vaikka lainalle ei tarvitse vakuuksia tai takaajia, tulee hakijalla silti olla tarpeeksi hyvä maksukyky lainan saamiseksi. Tämä tarkoittaa että hakijalla tulisi olla säännölliset tulot, vähän aiempaa velkaa, sekä tarpeeksi pienet menot tuloihin verrattuna.

Vakuudettomat lainat ovat nostaneet vuosien saatossa suosiota juurikin niiden helppouden ja nopeuden takia. On myös monia lainaa tarvitsevia kuluttajia, joilla ei ole yksinkertaisesti kertynyt mitään vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta ja joiden voi olla hankalaa löytää sopivia takaajia lainalle. Tällöin perinteisten pankkien vakuudelliset lainat eivät sovi heille, joten heille netin vakuudettomat lainat ovat hyvä vaihtoehto hakea rahoitusta eri tarpeisiin.

 

Kenelle laina voidaan myöntää?

Palveluamme voivat käyttää kaikki yli 18-vuotiaat Suomen kansalaiset, joilla on puhtaat luottotiedot. Saatat tarvita myös matkapuhelinliittymän ja henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset.

Lainaa ei voida myöntää hakijoille, joilla on maksuhäiriömerkintä. (Voit lukea lisää maksuhäiriömerkinnästä Kuluttajaliiton sivuilta)

Ota kuitenkin huomioon, että lainantarjoajilla, joilla kilpailutamme lainasi, voi olla eri vaatimukset lainanhakijalle. Yleisesti eniten vaatimuksissa vaihtelee hakijan ikä. Vaadittu ikä voi vaihdella 18 ja 23 vuoden välillä.

Vaikka et olisi varma saatko lainaa, kannattaa hakemuksemme silti täyttää. Se ei maksa mitään, eikä tarjousten vastaanottaminen sido sinua ottamaan mitään tarjotuista lainoista. Mikäli siis päätätkin, ettet halua ottaa lainaa tai et saa tarpeeksi hyviä tarjouksia, niin voit hylätä kaikki tarjoukset ilman mitään lisäkustannuksia.

 

Lainan kilpailuttaminen

Suosittelemme aina kilpailuttamaan lainan, jotta löydät varmasti halvimman tarjouksen. Netissä toimii useita kymmeniä erilaisia lainapalveluita, ja monet sortuvatkin ottamaan lainan heti ensimmäisestä lainapalvelusta, joka sitä tarjoaa.

Tässä tapauksessa on suuri mahdollisuus sille, että tulee otettua liian kallis laina. Kun taas kilpailutat lainan meidän kautta, saat heti useita lainatarjouksia tämän hetken suosituimmilta ja luotettavimmilta pankeilta ja lainantarjoajilta.

Näin pääset helposti vertaamaan lainatarjouksia, karsimaan niistä kalleimmat, ja valitsemaan parhaan tarjouksen joka sopii juuri sinun tarpeeseesi. Sinulla on myös täysi oikeus hylätä kaikki saamasi tarjoukset, mikäli et jostain syystä saa tarpeeksi hyvää tarjousta. Tarjousten hylkäämisestä ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia.

Kilpailuta laina seuraavalla tavalla:

 1. Valitse sivun yläosassa olevassa hakemuksessa haluamasi lainasumma ja maksuaika. Näet myös heti suuntaa-antavan arvion kuukausierästä. Tämä on kuitenkin vain arvio, ja lopulliset kuukausierät näet aina saamistasi lainatarjouksista.
 2. Siirry hakemuksessa eteenpäin ja täytä tarvittavat tiedot taloudellisesta tilanteestasi. Täytä tiedot aina huolellisesti, koska puutteelliset tai väärät tiedot johtaa helposti hakemuksen hylkäämiseen.
 3. Lähetä hakemus, jonka jälkeen saat alustavan lainapäätöksen lähes välittömästi. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen kilpailutamme lainasi noin 30:llä pankilla ja muulla luotonantajalla.
 4. Saat pian ensimmäiset lainatarjoukset. Saat myös tunnukset, joilla voit kirjautua palvelussamme ”Oma tili”-sivulle, josta näet kätevästi kaikki saamasi tarjoukset.
 5. Odota hetki, että saat varmasti mahdollisimman monta tarjousta. Älä kiirehdi hyväksymään mitään tarjouksista, koska voi kestää vähän aikaa ennenkuin kaikki lainantarjoajat ehtivät antamaan sinulle oman lainatarjouksensa.
 6. Vertaile tarjouksia, niiden vuosikorkoja ja kustannuksia, sekä muita ehtoja. Tarkista myös että lainasumma, maksuaika ja kuukausierä ovat sinulle sopivat.
 7. Valitse paras tarjous ja allekirjoita se lainantarjoajan ohjeiden mukaan. Tämän jälkeen laina siirtyy pian tilillesi.

Kuten huomaat, ei lainan kilpailuttaminen ole mitenkään vaikeaa tai aikaa vievää. Pienellä vertailulla voit kuitenkin säästää helposti satoja tai tuhansia euroja lainan kokonaiskustannuksissa. Mitä suurempaa lainaa olet hakemassa, sitä suuremman säästön voit mahdollisesti lainan kilpailuttamisella saada.

 

kuinka paljon lainaaKuinka paljon lainaa voi saada?

Me kilpailutamme lainoja 100-60.000 euroa. Kuitenkin siihen, kuinka suurta lainaa hakija voi saada, vaikuttaa monet eri asiat. Tärkein vaikuttava tekijä on hakijan maksukyky ja taloudellinen tilanne.

Lainantarjoajat tekevät aina oman arvion lainan myöntämisestä hakijan antamien tietojen perusteella. Hyvä maksukyky tarkoittaa suurempaa mahdollista lainaa.

Hyvä maksukyky ei automaattisesti tarkoita suuria kuukausituloja, vaan myös menot vaikuttavat tähän. Mikäli hakijalla on säännölliset tulot, ja tuloihin nähden pienet menot, voi hän saada lainaa helposti.

Lainaa hakiessa kannattaa aina miettiä myös oman talouden hallintaa. Talouden tasapainottaminen vaatii yleensä selkeän taloussuunnitelman. (Lue lisää oman taloussuunnitelman laatimisesta Kuluttajaliiton sivuilta)

Joissain tapauksissa lainantarjoajat voivat tarjota pienempää lainasummaa, kuin mitä alunperin hait. Tästä syystä on tärkeää tarkistaa aina tiedot saamistasi lainatarjouksista.

 

Laina helpommin rinnakkaishakijan kanssa

Kuten yllä mainitsimme, vaikuttaa lainan saantiin eniten hakijan maksukyky. Voit parantaa maksukykyä lisäämällä lainalle rinnakkaishakijan, joka yleisesti on avo-tai aviopuoliso tai joku muu perheenjäsen.

Valitse hakemuksessa kohta, jossa kysytään lisätäänkö hakemukselle rinnakkaishakija. Tämän jälkeen lisätkää molempien tiedot hakemukseen.

Kahdella hakijalla maksukyky paranee, jolloin lainantarjoajien on helpompi myöntää suurempaakin lainasummaa. Voitte saada myös pienemmän koron lainalle, koska lainapalvelut tekevät aina oman riskiarvion hakijan antamien tietojen perusteella. Riskiarvio pienenee hakijoiden maksukyvyn parantuessa, joka tarkoittaa taas että hakijoiden on mahdollista saada yhdessä halvin laina.

 

Miten laina maksetaan takaisin?

Tämä riippuu hieman valitsemastasi lainatuotteesta. Perinteinen tapa lainan takaisinmaksussa on, että sitä lyhennetään kuukausittain tasaerissä aina sovitun maksuajan alusta loppuun.

Voit kuitenkin koska tahansa maksaa lainaa myös nopeammin takaisin. Ylimääräiset lyhennykset eivät kuitenkaan siirrä tulevia kuukausieriä, vaan lyhentää lainaa aina sen loppupäästä. Et voi siis maksaa nyt esimerkiksi 4 kuukauden laskuja etukäteen.

Jos haluat, voit koska tahansa maksaa myös koko loppulainan kerralla takaisin. Jäljellä olevan lainan määrän näet joko kuukausittain saamastasi laskusta, kirjautumalla omilla tunnuksilla lainapalvelun sivuille tai kysymällä asiaa lainantarjoajan asiakaspalvelusta.

 

Erilaiset lainatuotteet

Netistä voi hakea pääsääntöisesti kolmea erilaista lainaa. Näistä jokainen sopii hieman erilaiseen tarkoitukseen, joten on järkevää tietää mikä laina sopii omaan tarpeeseen parhaiten.

 • Kulutusluotto: Kerralla hakijan tilille maksettava laina, jota voi hakea kaikenlaiseen kulutukseen. Kulutusluottoa voi hakea niin pieneen kuin suureenkiin tarpeeseen. Sitä maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä.
 • Pikavippi: Vakuudeton, yleensä pieni laina, jossa on lyhyempi maksuaika. Pikavippiä maksetaan usein kuukausierissä takaisin, mutta takaisinmaksu voi vaihdella hieman eri lainantarjoajien välillä.
 • Joustoluotto: Toimii kuin luottokortti. Saat tietyn summan käyttöösi, mutta voit tästä nostaa tilille vain sen verran mitä tarvitset. Nostoja voi tehdä niin usein kuin haluaa tai niin kauan kuin lainasummaa on käytettävissä. Maksat vain siitä summasta, minkä nostat tilillesi. Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä, jonka suuruus määräytyy sen mukaan, kuinka paljon lainaa on käytetty. Maksaessa lainaa takaisin, siirtyy se pian taas nostettavaksi omalle luottotilille.

Mieti aina oma tarpeesi tarkkaan, ennen kuin haet lainaa. Mikäli olet varma tarvitsemasi lainasumman suuruudesta, on kulutusluotto tai pikavippi hyvä vaihtoehto. Jos taas et ole täysin varma, kuinka paljon lainaa tarvitset, ja haluat pitää vähän ylimääräistä varalla, on joustoluotto siihen sopiva lainatuote.


Löydä tarpeisiisi sopiva laina

Selvityksen mukaan useat suomalaiset ovat valmiita vertailemaan ja kilpailuttamaan hotellihuoneiden hinnat, lomamatkat ja esimerkiksi vakuutukset.

Harva kuitenkaan muistaa, että myös lainan kilpailuttaminen olisi tärkeää monesta eri syystä.

Moni ajattelee, että lainan kilpailuttaminen on sen verran hankalaa ja aikaa vievää, että siihen ei viitsitä uhrata aikaan.

Ajatellaan, että kaikki lainat ovat samanlaisia eikä niiden ehdoissa tai lainahinnoittelussa ole juuri mitään eroa.

Näin ei kuitenkaan ole ja tämän asian on huomannut moni lainan kilpailuttamisen tehnyt hakija.

Lainatarjousten välillä on eroja, vaikka syksyn 2019 korkokatto asettikin todellisen vuosikoron ylärajaksi 20 prosenttia.

Lainatarjouksien erot näkyvät mm. lainan takaisinmaksussa, haettavissa lainasummissa sekä muissa lainaehdoissa.

Kiinnitä siis lainan todellisen vuosikoron lisäksi lainatarjouksissa huomiota muihin lainaehtoihin.

Kun haet lainaa netistä maksuttomalla hakemuksella varmistat, että saat vertailtavaksesi markkinoiden monipuolisimman kattauksen lainatarjonnasta.

Lainasi kilpailutetaan aina yli 30 eri pankin ja rahoitusyhtiön välillä.

Varmalaina.fi lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen keskittynyt palvelu kertoo sivustollaan muun muassa, mihin lainaa tyypillisesti haetaan sekä miten lainan kilpailuttaminen käytännössä toimii.

 

Hae lainaa heti oman lainatarpeen mukaan

Pienlainat.fi tekee yhteistyötä yli 30 lainantarjoajan välillä, joten vertailukohteet ovat kattavat.

Voit kilpailuttaa lainasi alkaen 100 eurosta aina jopa 60.000 euroon saakka.

Lainalle asiakas voi saada lainasummasta riippuen takaisinmaksuaikaa 1 – 20 vuotta.

Lainan kilpailuttaminen tapahtuu täyttämällä vain yksi selkeä hakemus, johon asiakas täyttää tarvitsemansa lainasumman, maksuajan sekä omat yhteystietonsa.

Hakemuksen lähettämisen jälkeen laina välitetään hetkessä yli 30 lainantarjoajalle.

Hae lainaa nopeasti nettihakemuksella, kun sinulla on siihen tarvetta.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen voit käyttää lainan parhaaksi katsomallasi tavalla mihin haluta, kuten kodin remontoimiseen, auton ostoon tai häiden järjestämiseen.

 • Yhdellä hakemuksella tavoitat yli 30 pankkia ja rahoituslaitosta
 • Maksuaikaa lainalle jopa 20 vuotta
 • Kilpailutettavat lainasummat ovat 100 eurosta jopa 60.000 euroon asti
 • Hakijan ei tarvitse etsiä lainaa varten vakuuksia tai henkilötakausta
 • Lainakorko alkaen 4,19 %
 • Hakemuksen täyttäminen tai tarjouksien vastaanottaminen ei sido hakijaa mihinkään.

 

Lainan kulut

Lainan kulut ja korko määräytyy aina haetun lainasumman, takaisinmaksuajan ja muiden hakijan antamien tietojen pohjalta.

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tekevät lainanhakijalle oman riskianalyysin minkä perusteella he antavat oman lainatarjouksensa.

Vaikka lainan kilpailuttamisessa on mukana yli 30 lainantarjoajaa, eivät kaikki todennäköisesti pysty omien kriteeriensä perusteella jättämään lainatarjousta.

Tarkan arvion lainasi kuluista ja korkomaksuista saat lähettämällä palvelun kilpailutettavaksi oman lainahakemuksesi.

Jokainen lainatarjous, jonka tulet saamaan on oma henkilökohtainen ja juuri sinulle räätälöity tarjous.

Lainatarjouksia vertailemalla näet heti mikä tarjouksista on paras ja edullisin.

Kun sopiva lainatarjous löytyy, voit hyväksyä jonkin tarjouksen ja ellei mikään lainatarjouksista miellytä, voit hylätä ne kaikki ilman mitään kuluja.

Esimerkki 10 000 euron lainan kuluista ja koroista:

10 000 euron laina, maksuaika 5 vuotta, lainan todellinen vuosikorko 6,3 %.

Lainaa maksetaan takaisin 60 kuukauden ajan 195 euroa kuukaudessa.

Korot koko laina-aikana ovat yhteensä 1684 euroa.

Maksat takaisin 11 684 euroa.

Voit laskea monenlaisten lainojen kuluja myös itse takuusäätiön sivuilla olevalla lainalaskurilla.

 

Lainojen korkokatto

Vuoden 2019 syksyn lakimuutos on tehnyt lainoista merkittävästi edullisempia, joten lainojen uudelleen kilpailuttaminen on nyt todella kannattavaa.

Nyt kannattaa harkita myös olemassa olevien lainojen yhdistämistä. Yhdistämällä lainat yhteen selkeämpään ja edullisempaan kokonaisuuteen, pääsee eroon monen lainan aiheuttamista lainanhoitokustannuksista.

Lakimuutos määräsi kaikille vakuudettomille lainoille 20 % korkokaton, joten jos sinulla on nyt tuota suuremmalla korolla oleva laina, kannattaa se kilpailuttaa uudelleen.

 

Lainan takaisinmaksaminen

Laina-aika määräytyy aina haetun lainasumman mukaan.

Laina-aika on väliltä 1 – 20 vuotta ja jokainen lainaa ottava henkilö saa itse määrittää laina-aikansa.

Pankilla ja rahoitusyhtiöllä voi olla esittää hakijalle muunlaista laina-aikaa, jos se heidän mielestään on hakijan edun mukaista.

Tarvittaessa lainaa voi maksaa ennenaikaisesti takaisin, vaikka laina-ajaksi olisi valinnut pisimmän mahdollisen takaisinmaksuajan.

Lainan ennenaikaisesta tai ylimääräisestä maksusta ei veloiteta mitään kuluja.

Lue aina tarkoin lainaehdot sekä takaisinmaksuohjelma.

Lainasopimuksen allekirjoittamisen jälkeen hakija on velvollinen maksamaan lainan takaisin sovituin ehdoin.

Jos lainanottajalla on vaikeuksia lainan takaisinmaksun kanssa, suosittelemme ottamaan viipymättä yhteyttä lainanmyöntäjään.

Lainan takaisinmaksuun tai muihin ehtoihin ei hakija saa itse tehdä muutoksia, vaan asiasta tulee sopia lainanmyöntäjän kanssa.

 

Lainan hakemisen edellytykset

Lainan kilpailuttamisen edellytyksenä ovat seuraavat seikat:

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias
 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen tai pysyvästi Suomessa asuva henkilö
 • Hakijalla ei saa olla tiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla tulee olla oma henkilökohtainen puhelinliittymä ja säännölliset palkka- tai eläketulot

 

Lisätietoja lainaamisesta

Lainaaminen netistä on nykyään jo hyvin tavallista, mutta toisinaan saamme lainaamiseen liittyviä kysymyksiä.

Keräsimme alle yleisimmät kysymykset ja niihin vastaukset.

Toivomme niistä olevan apua, jos olet hakemassa lainaa netistä lähiaikoina.

Netissä asioidessa kannattaa aina olla myös erittäin varovainen ja tarkka siitä, mihin omia tietojaan antaa.

Lue netissä asioinnin turvallisuudesta Finanssivalvonnan sivustolta.

 

Kuinka paljon netistä voi saada lainaa?

Yleisesti ottaen nettipankin ja rahoitusyhtiöt tarjoavat hakijalle lainaa sadasta eurosta useisiin tuhansiin euroihin saakka.

Pienen verkosta haettava laina on 100 euroa ja suurin tällä hetkellä 60.000 euroa.

 

Maksaako lainahakemuksen täyttäminen?

Ei maksa. Lainahakemuksen täyttäminen on hakijalle aina maksutonta eikä lainatarjousten vastaanottaminen sido hakijaa mihinkään sopimukseen.

Hakija saa aina rauhassa tutustua lainatarjouksiin ja päättää haluaako hyväksyä jonkun lainatarjouksista tai ei.

 

Miksi laina kannattaa kilpailuttaa monen lainantarjoajan välillä?

Ensinnäkin lainan kilpailuttaminen on hakijalle täysin ilmaista, niin miksipä sitä ei sitten tekisi.

Toiseksi hakijalla on hyvät mahdollisuudet saada vertailtavakseen useita varteenotettavia lainatarjouksia.

Lainatarjousten tarkempi vertailu antaa hakijalle hyvän käsityksen siitä minkä lainapalvelun lainatarjous kannattaa hyväksyä.

Kilpailuasetelma laittaa lainantarjoajat kilpailemaan sinusta, joten sinulla on hyvät edellytykset saada lainamarkkinoiden edullisin laina.

 

Tarvitseeko lainaa varten etsiä takaus?

Ei tarvitse. Verkosta on hyvät mahdollisuudet saada lainaa ilman vakuuksia tai takausta.

Lainan kilpailuttamisessa mukana olevat pankin ja rahoitusyhtiöt myöntävät hakijalle lainaa ilman vakuuksia, jos hänellä on riittävä maksukyky ja taloudellinen tilanne muutenkin kunnossa.

Halutessaan hakija voi kuitenkin hakea lainaa takaajan tai vakuuden kanssa. Yhteisvastuullinen hakija pienentää myös lainantarjoajan luottotappioriskiä ja näin ollen he pystyvät tarjoamaan lainaa suuremman määrän paremmilla lainaehdoilla.

 

Kenelle lainaa voidaan myöntää?

Hakijan tulee oll vähintään 18 – vuotias Suomen kansalainen tai vähintään kolme vuotta suomessa asunut henkilö.

Hakijalla ei saa olla luottotiedoissa merkintöjä eli hakijan tiedot tulee olla puhtaat.

Hakijalta edellytetään myös säännöllisiä tuloja palkka – tai eläketuloista, mutta jotkin lainapalvelut voivat myöntää lainaa myös työttömälle.

Hakija voi olla minkä tahansa pankin asiakas.

 

Koska lainaa voi hakea?

Kivijalkapankeilla on tietyt aukioloajat lainan neuvottelemiseen, mutta nettipankit ovat avoinna vuorokauden jokaisena tuntina.

Yleensä koko lainaprosessi käsitellään sähköisesti, joten tarvitset tunnistautumiseen vain omat verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen.

Suomen lain edellyttämällä tavalla ensimmäinen lainan nosto tulee tehdä kello 7.00 – 23.00 välisenä aikana, mutta seuraavat nostot saa tehdä mihin vuorokauden aikaan hyvänsä.

 

Mistä tiedän mikä on lainan korko tai muut kulut?

Suomeen astui syyskuulla 2019 uusi vakuudettomia lainoja koskeva korkokattolaki. Tämä oli kuluttajalle todella hyvä uutinen, koska nyt voidaan määrittää mikä on lainan nimellinen vuosikorko maksimissaan ja kuinka korkeaksi lainan muut kulut voivat vuoden aikana korkeimmillaan nousta.

Uuden lain myötä lainan nimellinen vuosikorko voi olla max. 20 prosenttia ja muut kulut vuodessa 150 euroa.

Tämä poisti lainamarkkinoilta kalliit pikavipit, ja jätti jäljelle vain lainapalvelut jotka pystyvät tarjoamaan kuluttajalle lainaa mahdollisimman edullisesti. Nykyään verkosta otettavat lainat ovat rinnastettavissa pankista otettaviin kulutusluottoihin.

Olemme myös huomanneet, että uuden lain myötä suuremmat pankit ovat kiinnostuneet enemmän tarjoamaan omaa lainatuotettaan verkossa. Tämä on oikea suunta globaalissa maailmassa, jossa kaikkien tulee olla ihmisten saatavilla. Tämä avaa uusia mahdollisuuksia ns. perinteisille kivijalkapankeille ja samalla tuo uskottavuutta netistä haettaville lainoille.

Pienlainat.fi
Logo